MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Lodziarnie w Zakopanem. Zobacz miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie się wybrać na lody w Zakopanem?
Gdzie się wybrać na lody w Zakopanem? Kerkez
Dowiedz się, gdzie znajdziesz lodziarnie w Zakopanem. Z całą pewnością lody są przez wszystkich kojarzone z wakacjami. Trudno wyobrazić sobie gorący, słoneczny dzień bez tego orzeźwiającego deseru. Odkryj ciekawe fakty na ich temat. Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i dowiedz się, jakie smaki możesz znaleźć w lodziarniach w Zakopanem.

Spis treści

Tutaj zjesz lody w Zakopanem

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Zakopanem

Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Zakopanem, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody możesz zjeść w Zakopanem?

  • Lody włoskie

Robi się je z łączonych z wodą mieszanek w proszku. Maszyna zamraża powstałą masę. Podawane są w formie stożka w waflu. W procesie produkcji zostają napowietrzone, a temperatura ich przechowywania jest nieco wyższa niż innych lodów. Ich konsystencja jest kremowa i delikatna. Najpopularniejsze są czekoladowe i śmietankowe, ale występują też inne smaki, np. malinowe, pistacjowe, truskawkowe. A oprócz tego możemy poprosić o polewę, także w różnych smakach.

  • Lody amerykańskie, czyli tzw. świderki

Mają kremową, miękką konsystencję, bardziej zwartą, a temperaturę mrożenia niższą. Również są podawane w waflu w formie stożka. Nie stosuje się jednak napowietrzania. Z tego względu ich wygląd jest nieco inny niż lodów włoskich, natomiast występują w podobnych smakach.

  • Lody wegańskie

Są inne niż pozostałe pod tym względem, że ich skład nie zawiera w sobie produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli mleka i śmietany. To zazwyczaj sorbety bądź lody robione z wegańskich zamienników np. mleka kokosowego, sojowego lub z nerkowca z dodatkiem owoców. Mają takie same walory smakowe, jak te wykonane w sposób tradycyjny i z pewnością bardzo zdrowe.

To warto wiedzieć

Oryginalne smaki

Rzemieślnicy na całym świecie ścigają się w komponowaniu nowości. Chcą przyciągnąć jak największą liczbę klientów i z tego powodu umieszczają w ofercie smaki niespotykane i oryginalne. Chęć spróbowania rośnie, gdy produkt jest wyjątkowy. Lodowa nowinka bardzo często okazuje się dobrym magnesem dla rzeszy klientów lub charakterystycznym elementem kulinarnym danego regionu.
Z pewnością niejeden wielbiciel lodów będzie chciał spróbować tych smaków:

  • wasabi
  • czosnek
  • wędlina

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chlebek bananowy air fryer

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na zakopane.naszemiasto.pl Nasze Miasto