Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Kolejny (nie)trzeźwy poranek w Gnieźnie

NOWE
Z OSTATNIEJ CHWILI
Kolejny (nie)trzeźwy poranek w Gnieźnie

10 edycja akcji Rowerowy Maj w Gdańsku. Z samochodów na dwa kółka

10 edycja akcji Rowerowy Maj w Gdańsku. Z samochodów na dwa kółka

Polecamy

Przegląd tygodnia od 28.04 w Zakopanem

Przegląd tygodnia od 28.04 w Zakopanem

Na trasie do Morskiego Oka wywrócił się koń ciągnący wóz

Na trasie do Morskiego Oka wywrócił się koń ciągnący wóz

Gotujesz tak ryż albo kaszę? Jak najszybciej przestań! Trujesz siebie i swoją rodzinę

Gotujesz tak ryż albo kaszę? Jak najszybciej przestań! Trujesz siebie i swoją rodzinę