MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Armaty stojące przy Zamku Królewskim w Radomiu przejdą renowację

NOWE
Armaty stojące przy Zamku Królewskim w Radomiu przejdą renowację

Waldemar Fornalik na dłużej w Zagłębiu! Doświadczony trener przedłużył umowę

Waldemar Fornalik na dłużej w Zagłębiu! Doświadczony trener przedłużył umowę

Polecamy

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany

Międzynarodowy Festiwal Folkloru Ziem Górskich 2024. Górale ze świata pod Giewontem

Międzynarodowy Festiwal Folkloru Ziem Górskich 2024. Górale ze świata pod Giewontem

W środę zaleje nas fala upału. W Krakowie nawet 33 stopnie! Jak się chronić?

W środę zaleje nas fala upału. W Krakowie nawet 33 stopnie! Jak się chronić?