3 z 10
Poprzednie
Następne
TOP 10 restauracji na Podhalu. Sprawdź, gdzie dobrze zjesz [PRZEGLĄD]
Restauracja Mała Szwajcaria ul. Zamoyskiego 11, Zakopane Restauracja położona poza głównym zakopiańskim deptakiem - w budynku wybudowanym w stylu austro-węgierskich uzdrowisk. Właściciele mówią: Nie znajdziemy tu żadnych gruli z okrasą ani smażonego boczku, znajdziemy specjały ze Szwajcarii – krainy serem i czekoladą płynącej. To m.in. kawałki kurczaka, pieczywo i marynowane warzywa przygotowane do zanurzenia w bulgoczącym serze. Raclette dla Wyrafinowanych – cząstki jabłka nasączone Calvadosem, zapieczone z plastrami kruchego boczku i ostrego sera. Czy np. łagodna sałatka ziemniaczana, krokiety Daniela – z nadzieniem z kurczaka, kaszy gryczanej i cebuli, na borowikowym sosie i inne.