Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Pokazy, prezentacje, ślubowanie na pikniku militarnym w piątek w Radomiu

Pokazy, prezentacje, ślubowanie na pikniku militarnym w piątek w Radomiu

PGE Rysice Rzeszów z przegrały Chemikiem Police. Policzanki o krok od złota

PGE Rysice Rzeszów z przegrały Chemikiem Police. Policzanki o krok od złota

Polecamy

Nie żyje mężczyzna, który wpadł do maszyny do cięcia kartonów

Nie żyje mężczyzna, który wpadł do maszyny do cięcia kartonów

Prokuratura Rejonowa w Tucholi przekazuje nowe informacje w sprawie "Borowika"

NOWE FAKTY
Prokuratura Rejonowa w Tucholi przekazuje nowe informacje w sprawie "Borowika"

Przewodnik oprowadzi po ciekawych zabytkach w Grudziądzu. Ruszają zapisy

Przewodnik oprowadzi po ciekawych zabytkach w Grudziądzu. Ruszają zapisy