Najlepszego oscypka zjemy na Polanie Szymoszkowej [ZDJĘCIA]

Łukasz Bobek
To oscypek zrobiony przez Mariana Barnasia i jego syna Jacka wygrał w tym roku Festiwal Oscypka i Serów Wszelakich, jaki odbył się w niedzielę w Zakopanem. Jego serek pokonał dziewięć innych oscypków wyrabianych przez góralskich baców.

Konkurs na najlepsze oscypki odbywa się od kilku lat w ramach Europejskich Targów Produktów Regionalnych. Jury oceniało nie tylko smak, czy zapach, ale także gramaturę, czy wygląd sera.

Nagrodę za zwycięskiego oscypka odebrał Jacek Barnaś, syn bacy. - Jaka jest tajemnica zrobienia tak smacznego sera? Trzeba włożyć w jego pucenie całe serce, a nie robić po łebkach

Tajemnica Marchewki

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie