Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej

Składniki
400 g białego sera półtłustego
7 jajek ugotowanych na twardo
dwa pęczki szczypiorku
2 pęczki rzodkiewki
1/2 pęczka koperku
pęczek cebulki dymki (razem z białą częścią)
1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
4 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
sól, pieprz

Wykonanie
Ser rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego sera dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, koperek i dymkę razem z cebulkami. Jajka zetrzeć w całości na grubych oczkach tarki i dodać do sera. Dołożyć ser żółty, śmietanę i majonez. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Jeśli jest „za suche”, dodać śmietanę.

Zobacz również

Śmierć pacjentki w sokólskim szpitalu. Prokuratura wszczęła śledztwo

Śmierć pacjentki w sokólskim szpitalu. Prokuratura wszczęła śledztwo

Bezpłatne warsztaty dla kobiet w Galerii Pomorskiej – najbliższe już 27 kwietnia
Materiał informacyjny

NOWE
Bezpłatne warsztaty dla kobiet w Galerii Pomorskiej – najbliższe już 27 kwietnia

Polecamy

Zaglądamy Polakom do talerzy. Co jedzą na śniadanie? Odpowiedź zaskakuje

Zaglądamy Polakom do talerzy. Co jedzą na śniadanie? Odpowiedź zaskakuje

Co oznacza szarpanie silnika? Mechanik mówi co trzeba zrobić

Co oznacza szarpanie silnika? Mechanik mówi co trzeba zrobić

Wody ubywa, problem rośnie. Dlaczego uwielbiane jezioro zanika?

Wody ubywa, problem rośnie. Dlaczego uwielbiane jezioro zanika?