Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Damian Jeszke po meczu Enea Abramczyk Astoria Bydgoszcz - GKS Tychy. Zobacz wideo!

TYLKO U NAS
Damian Jeszke po meczu Enea Abramczyk Astoria Bydgoszcz - GKS Tychy. Zobacz wideo!

Arcybiskup Marek Jędraszewski modlił się o pomyślność dla maturzystów

Arcybiskup Marek Jędraszewski modlił się o pomyślność dla maturzystów

Polecamy

Poważny wypadek w Sieniawie. Zderzyły się dwa samochody. Kierowca zasnął ZDJĘCIA

Poważny wypadek w Sieniawie. Zderzyły się dwa samochody. Kierowca zasnął ZDJĘCIA

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

Poszedł w raczkach na Świnicę. Omal nie przypłacił tego życiem

Poszedł w raczkach na Świnicę. Omal nie przypłacił tego życiem