Składniki:
• mix owoców morza (300g)
• 1 pomidor
• garść pietruszki
• 1 kieliszek białego półwytrawnego wina
• 3 ząbki czosnku
• masło (100g)
• sól, pieprz
• ser długo dojrzewający
• makaron spaghetti
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym maśle podsmażamy mieszankę owoców morza. Po kilku minutach dolewamy wino, doprawiamy i czekamy, aż alkohol odparuje.
Następnie wrzucamy fileciki pomidorowe (bez ziaren) i rozgnieciony czosnek. Po 2 min. na patelni ląduje odcedzony makaron ugotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
i połowa drobno posiekanej pietruszki.
Całość podgrzewamy kilka minut i podajemy.
Zwieńczeniem dania są cienkie plastry długo dojrzewającego sera oraz pozostała natka pietruszki.
Wszystkim czytelnikom "GK" życzę smacznego.
Polecam Maciej Koźlakowski
Zobacz zmagania zawodników w morderczym biegu z Ronda Kuźnickiego na szczyt Kasprowego Wierchu
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?