Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Składniki:
• mix owoców morza (300g)
• 1 pomidor
• garść pietruszki
• 1 kieliszek białego półwytrawnego wina
• 3 ząbki czosnku
• masło (100g)
• sól, pieprz
• ser długo dojrzewający
• makaron spaghetti

Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym maśle podsmażamy mieszankę owoców morza. Po kilku minutach dolewamy wino, doprawiamy i czekamy, aż alkohol odparuje.
Następnie wrzucamy fileciki pomidorowe (bez ziaren) i rozgnieciony czosnek. Po 2 min. na patelni ląduje odcedzony makaron ugotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
i połowa drobno posiekanej pietruszki.
Całość podgrzewamy kilka minut i podajemy.
Zwieńczeniem dania są cienkie plastry długo dojrzewającego sera oraz pozostała natka pietruszki.

Wszystkim czytelnikom "GK" życzę smacznego.
Polecam Maciej Koźlakowski




Zobacz zmagania zawodników w morderczym biegu z Ronda Kuźnickiego na szczyt Kasprowego Wierchu



Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!