18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis nr 4. Makaron z owocami morza

Gotował Maciej Koźlakowski, notował Tomasz Mateusiak

Składniki:
• mix owoców morza (300g)
• 1 pomidor
• garść pietruszki
• 1 kieliszek białego półwytrawnego wina
• 3 ząbki czosnku
• masło (100g)
• sól, pieprz
• ser długo dojrzewający
• makaron spaghetti

Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym maśle podsmażamy mieszankę owoców morza. Po kilku minutach dolewamy wino, doprawiamy i czekamy, aż alkohol odparuje.
Następnie wrzucamy fileciki pomidorowe (bez ziaren) i rozgnieciony czosnek. Po 2 min. na patelni ląduje odcedzony makaron ugotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
i połowa drobno posiekanej pietruszki.
Całość podgrzewamy kilka minut i podajemy.
Zwieńczeniem dania są cienkie plastry długo dojrzewającego sera oraz pozostała natka pietruszki.

Wszystkim czytelnikom "GK" życzę smacznego.

Polecam Maciej Koźlakowski

Zobacz zmagania zawodników w morderczym biegu z Ronda Kuźnickiego na szczyt Kasprowego Wierchu

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na suchabeskidzka.naszemiasto.pl Nasze Miasto