18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Najlepsza piekarnia Podhala: Są pierwsze zgłoszenia!

Tomasz Mateusiak
Niczym pyszny chleb w piecu, nasz plebiscyt właśnie nabiera rumieńców. Choć od ogłoszenia, że na łamach "Gazety Krakowskiej" rozpoczyna się konkurs na najlepszą piekarnię na Podhalu, Spiszu, Orawie, ziemi suskiej i w Pieninach minęły dopiero trzy dni, do naszej redakcji już zaczęły spływać nazwy piekarni, które - zdaniem Czytelników - zasługują na wyróżnienie.

Piekarnia Gminnej Samopomocy w Rabce, Ekologiczna i Domino w Zakopanem - to wytwórnie pieczywa na konkursowej liście, które otrzymały już co najmniej kilkanaście głosów. Kolejne zgłoszenia dotyczą piekarni Trzcińskich z Nowego Targu.

To dopiero początek konkursu i jesteśmy pewni, że wkrótce spłyną do nas kolejne zgłoszenia. Każdy, kto chciałby wyróżnić ulubioną piekarnię, ponieważ uważa, że powinna wygrać w plebiscycie "Gazety Krakowskiej" pod hasłem "Dobry chleb z dobrych rąk", może zgłosić swego faworyta najpóźniej do 24 czerwca.

Zgłaszamy osobiście w redakcji "Gazety Krakowskiej" w Zakopanem przy ul. Gimnazjalnej 1, telefonicznie pod numerem 18 200 15 91 lub też pocztą elektroniczną na adresy: [email protected], l.bobek @gk.pl.
Od 20 czerwca zaczniemy głosowanie na nominowane piekarnie. Będzie można to zrobić za pośrednictwem SMS-a i specjalnego kuponu drukowanego w naszej gazecie. Plebiscyt zakończymy 17 VII.

W trakcie naszego konkursu czytelnicy dowiedzą się również, na czym polega wyrób smacznego chleba. Nasi dziennikarze z kamerą i aparatem fotograficznym odwiedzą wiele z nominowanych miejsc. Czytelnicy będą mogli się dowiedzieć, jak zrobić zakwas na chleb i czym różni się bochen chleba z drobnej mąki przenno-żytniej od tego upieczonego na mące razowej.

- Bo przecież każdy chleb jest inny - zauważa Tomasz Dziedzina, doświadczony piekarz z Zakopanego. - Jego smak zależy od składników, pieca, a przede wszystkim od umiejętności piekarza.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zakopane.naszemiasto.pl Nasze Miasto