18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler w Ciągowicach: Wywiad z właścicielką Zajazdu Euforia [ZDJĘCIA]

Patryk Drabek
Magda Gessler w Ciągowicach: Rozmawiamy z Sylwią Jagiełło-Nowak, właścicielką Zajazdu Euforia w Ciągowicach, a obecnie także Restauracji Spichlerz już po „Kuchennych rewolucjach” Magdy Gessler.

Magda Gessler w Ciągowicach: Wywiad z właścicielką Zajazdu Euforia

Jak wyglądał zajazd przed, a jak wygląda teraz, już po „Kuchennych rewolucjach”?
Przed „Kuchennymi rewolucjami” było bardzo nudno i nic się nie działo. Klienci, którzy do nas przyjeżdżali, byli pojedynczymi osobami, które się do nas przekonały. Byli to po prostu stali klienci. Teraz odczuwamy bardzo duże zainteresowanie nie tylko osób z naszej okolicy, ale także z Częstochowy, Rudy Śląskiej czy też Bytomia. Myślę, że to Magda Gessler spowodowała swoim nazwiskiem, że ludzie o nas usłyszeli. Przyjeżdżają do nas i próbują dań, które wprowadzono. Wydaje mi się, że teraz jest zdecydowanie lepiej i to przekłada się także na finanse oraz zadowolenie moich pracowników.

Jak zmieniło się Wasze menu po rewolucjach Magdy Gessler?
Magda nic nam nie zmieniła w karcie dań. Nie zasugerowała też, że coś ma zostać wymienione. Dołożyła nam tylko swoje dania, czyli krem z zielonego groszku, gicz cielęcą i kisiel z owoców leśnych.

Smakuje klientom?
Tak i są bardzo zadowoleni. To coś zupełnie nowego i ludzie cieszą się z tego, że mogą u nas zjeść takie potrawy. Poza tym Magda Gessler bardzo zadziałała na wyobraźnię klientów. Do tego stopnia, że osoby, które nie były u nas wcześniej, przyjeżdżają teraz na zwykłe placki ziemniaczane i mówią, że teraz to dopiero im smakuje. Tymczasem one w ogóle nie były modyfikowane (śmiech).

Ta rewolucja przebiegała tak, jak to sobie pani wyobrażała?
Rewolucja przebiegała bardzo burzliwie. Liczyłam na to, że Magda pokaże, że mamy dobre jedzenie i dobrze gotujemy. Byliśmy bardzo dobrze przygotowani na jej przyjazd, ale w czasie nagrywania cały czas szukano dziury w całym, ponieważ taki jest sens tego programu. Najpierw trzeba znaleźć jakieś błędy, a potem je naprawić.

Wprowadzone zmiany były związane przede wszystkim z wnętrzem lokalu, jego nazwą oraz personelem?
Zgada się. Na tę chwilę, oprócz szefa kuchni, a więc Krzysztofa Harasa, mamy praktycznie nową załogę zajmującą się kuchnią. Obsługa kelnerska pozostała bez zmian.

Jak pani zdaniem będzie wyglądała przyszłość Spichlerza?
Zdaję sobie sprawę, że szum wokół rewolucji w Spichlerzu kiedyś ucichnie. Mam jednak nadzieję, że nasze jedzenie na tyle przypadnie do gustu klientom, by stworzyć u nas miejsce dla stałych bywalców oraz zachęcić nowych przyjeżdżających do ponownych odwiedzin. W chwili obecnej mamy „oblężenie” restauracji. Chciałabym utrzymać ten poziom. Być może nie w takim wymiarze, jak teraz, ponieważ w weekend ze względu na brak miejsca daliśmy radę obsłużyć tylko 1/3 klientów, którzy byli zainteresowani, ale wierzę, że to właśnie te osoby staną się naszymi stałymi klientami i będą nas polecać. Ze swojej strony dołożę wszelkich starań, by sprostać wymaganiom klientów i utrzymać sukces po rewolucjach.

Magda Gessler w Ciągowicach: Przeczytaj wszystko na ten temat

Podoba Wam się jak w programie „Kuchenne rewolucje” zostało zaprezentowane Zawiercie? Waszym zdaniem, które miejsce w stolicy powiatu powinny zostać pokazane na antenie TVN? Piszcie w komentarzach.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zawiercie.naszemiasto.pl Nasze Miasto